Продажбата на Samsung Galaxy S22 ќе биде помала од целта за продажба од 30 милиони, а преклопните уреди исто така опаѓаат

Продажбата на Samsung Galaxy S22 ќе биде помала од целта за продажба од 30 милиони, а преклопните уреди исто така опаѓаат

Продажбата на Samsung Galaxy S22 ќе биде помала

Се очекуваше серијата Galaxy S22 да ја зајакне позицијата на Samsung како врвен производител, но продажбата не ја постигна својата цел. Според корејски извори, Samsung го зголемил ASP (просечната продажна цена) на своите уреди за само 2%, додека Apple забележал пораст од 7%.

Локалните медиуми и аналитичари истакнаа дека Samsung може да го загуби својот премиум имиџ во странство, бидејќи најпродаваниот модел беше супердостапниот Galaxy A12, додека продажбата на преклопување исто така беше помала од очекувањата во САД. Намалувањето се очекува да продолжи во текот на празничниот период.

Продажбата на Samsung Galaxy S22 ќе биде помала од целта за продажба од 30 милиони, а преклопните уреди исто така опаѓаат

Според истражувањата, Galaxy S22 нема да може да ја достигне целта од 30 милиони продажби пред пристигнувањето на Galaxy S23 уредите. Дури и со зголемената продажба на уредите Galaxy Z Flip и Galaxy Z Fold, падот на интересот за класичниот предводник ги повредува вкупните резултати на Samsung.

Локалните медиуми истакнаа дека приходите паднале за 4%, а уделот во продажбата на паметни телефони е благо намален – само 0,2%.

Galaxy Z Flip4 исто така добива голем хит на меѓународната сцена, особено во Северна Америка. DSCC откри дека новиот преклопен заостанува зад својот претходник, Galaxy Z Flip3, а уделот во снабдувањето не надминува 10% во Канада, САД и азиските соседи Јапонија и Кина.

(Продажбата на Samsung Galaxy S22 ќе биде помала)

Прочитај за: Десетици уреди на Apple испраќаат автоматски известувања за пад во скијачки град