Apple ја одржува својата неодамнешна традиција за додавање нови бои на iPhone на пролет. Компанијата ги претстави жолтите верзии на iPhone 14 и 14 Plus – за жал, оваа година нема еквивалент на Pro.

Тие се идентични по функционалност и цена со другите нијанси, се разбира (799 долари и 899 долари соодветно), но немојте да се изненадите ако почнете да потпевнувате за жолти подморници или банафони. Клиентите во над 60 земји (вклучувајќи ги САД, ОК и Канада) можат однапред да го нарачаат жолтото семејство iPhone 14 почнувајќи од 10 март во 08:00 часот источно.

Новите верзии ќе бидат достапни на 14-ти март заедно со новите силиконски бои на куќиштето кои вклучуваат канаринско жолто.

Ова секако не е прв пат Apple да го нуди iPhone во оваа боја. iPhone 5c имаше особено светло жолта опција и можеше да го купите iPhone 11 во побледа нијанса. Сепак, модерниот дизајн на iPhone воопшто не беше достапен во таа боја до сега – мораше да се задоволите со главно пригушени тонови надвор од моделите на Product Red. Стратегијата зад ова не е изненадувачка.

Новата боја теоретски ја зголемува продажбата на iPhone во средината на циклусот на производи. Исто така, дава изговор на компанијата да ги ажурира бендовите на Apple Watch за пролет. Сепак, можеби нема да ви пречи ако сте на пазарот за телефон и сакате нешто поживо од монохроматските опции што го дефинираат пејзажот.